---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Friday, October 9, 2009

Gambar Suasana I'dul Fitri 1430H

Assalamualaikum w.b.t
Selamat Hari Raya I'dul Fitri. Kita masih lagi berada dalam bulan Syawal 1430H. Pada hari Ahad yang lalu kita telah pun meraikan Hari Raya I'dul Fitri anjuran Surau At-Tarbiyyah. Untuk tidak menghampakan tuan/puan semua, sila klik laman web dibawah untuk melihat gambar-gambar menarik sekitar majlis tersebut.
Perhatian:
Tuan/Puan tidak digalakkan untuk muat turun gambar-gambar dari laman web ini bagi tujuan percetakan, kerana mutu gambar yang akan di muat turun nanti adalah tersangat rendah kualitinya. Sila hubungi pihak AJK Surau jika inginkan "imej digital" bagi gambar-gambar yang berkenaan.
Nikmatilah :


Jemputan Majlis Aqiqah 10hb Okt 2009 (Sabtu)

Assalamualaikum w.b.t
Adalah dengan sukacitanya, Tn Hj Zakaria Mohamad (Pak Ya Kedah) menjemput tuan-tuan ahli qariah Surau At-Tarbiyyah ke Majlis Aqiqah Cucundanya pada tarikh dan tempat yang tertera dibawah:
Tarikh : 10hb Okt 2009 (Sabtu)
Masa : 10:30 pagi
Tempat : No-18, Jalan Bukit Indah 2/16, Tmn Bukit Indah
Kehadiran tuan-tuan amat dihargai bagi menyerikan lagi majlis tersebut.
Terima kasih.

Monday, October 5, 2009

Sambutan I'dul-Fitri 2009 Meriah

Assalamualaikum w.b.t

Jazakallah. Semalam 4hb Oktober 2009 bersamaan dengan 15hb Syawal 1430H Sambutan I'dul Fitri 1430 telah diadakan diperkarangan Surau At-Tarbiyyah dengan penuh meriah walaupun sederhana. Ahli qariah mula memenuhi khemah seawal jam 10:30 pagi.

Semuanya berjalan lancar dengan kerjasama seluruh ahli qariah baik tua atau muda, kecil atau besar, semua bekerjasama bergotong royong bagi memastikan majlis berjalan dengan baik. Alhamdulillah, semuanya selamat dan amat membanggakan.

Ramai sungguh tetamu yang hadir. Semuanya ceria dengan anak-anak berpakaian baru ditambah pula ada wang raya dan hadiah. Mak dan ayah yang mengiringi anak-anak tak dapat wang raya tetapi tetap ceria, apatah lagi dengan hidangan kambing, lemang, satay, ketupat dan bermacam-macam lagi.

Tengok ni!! Memang ceria. Abang Haji dan puterinya, dah kena kambing 2-3 ketul, nasi entah berapa pinggan senyum pun dah S E N Y U M _ _ _ _ _ _ _!!!!! Isyhhh... tu baru kambing....

Gambar-gambar suasana Majlis Sambutan I'dul Fitri akan dimuat turun sedikit masa lagi. Harap semua boleh bersabar!!!

Jazakallah.