---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Friday, September 18, 2009

Selamat Menyambut Hari Raya Idilfitri 1430H


Assalamualaikum w.b.t


Dikesempatan ini, kami semua AJK Surau At-Tarbiyyah mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Idilfitri 1430H kepada semua ahli qariah semoga Hari Raya tahun ini lebih bermakna buat saudara/i sekalian.


Alhamdulillah, dengan berkat Allah s.n.w kita telah pun hampir mengakhiri sebulan berpuasa, bertarawih dan bertadarus bersama-sama. Semuanya berjalan lancar seperti yang dirancangkan. Namun kita hanya merancang tapi Allah jua yang lebih baik perancanganNya.


Dengan itu, kami semua AJK Surau At-Tarbiyyah memohon kemaafan zahir dan batin jika selama ini ada tutur kata dan perbuatan yang menyinggung perasaan mana-mana ahli qariah. Sama-samalah kita meneruskan usaha untuk terus mengimarahkan surau kita.


Akhir kata, Selamat Menyambut Idilfitri Minal Wafa-izin, berhati-hati memandu pulang ke kampung halaman dengan selamat, ingatlah yang tersayang.


Jazakallah.

Wednesday, September 16, 2009

Anugerah Malam Khatam Quran 1430H

Antara gambar-gambar dalam klip video yang sempat disunting untuk tatapan ahli qariah semua. Macam-macam gaya, macam-macam eksyen.... bolehlah , lebih hebat dari Anugerah Grammy Award lagi.... Alhamdulillah..


Tuesday, September 15, 2009

Alhamdulillah, Majlis Khatam Al-Quran sempena tamatnya tadarus Al-Quran dibulan Ramadhan pada tahun ini selamat disempurnakan malam tadi si Surau At-Tarbiyyah selepas solat Tarawih dan Witir bertepatan 25hb Ramadhan 1430H.

Majlis dipengerusikan oleh Tn Hj Syed Salim selaku Pengerusi Surau At-Tarbiyyah dan terima kasih juga kepada Dato' Hj Muhammad Nazir selaku penaung Surau At-Tarbiyyah yang sudi hadir bagi menceriakan lagi majlis.

Bacaan Al-Quran dikemudikan oleh Imam Tn Hj Salleh dan bacaan doa dibacakan oleh Tn Hj Raduan. Selesai bacaan doa, majlis dengan sukacitanya memberi hadiah kepada semua peserta Tadarus dan juga AJK surau yang bertugas sepanjang Ramadhan ini, tanpa mereka maka pincanglah aktiviti dan pengurusan surau .

Kami sempat merakam beberapa keping gambar kenangan yang berlangsung malam tadi.