---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Thursday, May 6, 2010

Mesyuarat AJK 1/2010

Untuk kali pertama tahun 2010, pihak pengurusan Surau At-Tarbiyyah telah berjaya mengadakan Mesyuarat Kali Pertama bersama AJK-AJK baru bagi memperkemaskan barisan pengurusan.

Diantara agenda yang dibincangkan adalah Penubuhan Lajnah yang dianggotai oleh AJK-AJK yang dilantik, Perlantikan Imam dan Bilal tambahan, Perancangan Kerja 2010 dan Hal-Hal Lain.

Kehadiran AJK adalah 90% dan mesyuarat telah berlangsung tepat jam 9 malam seperti yang ditetapkan. Sedikit perubahan bagi jawatan Bilal dimana Mej(B) Tn Hj Mat Tahayat b Nadikom telah menyuarakan untuk menarik diri dari memegang jawatan Bilal kerana masalah peribadi dan diterima sebulat suara oleh AJK.
Tempat beliau diambilalih oleh Tn Hj Noor Kamal Azlin b Abu Kassim dan dipersetujui sebulat suara oleh AJK. Perkara ini akan dibawa ke pengetahuan MAIS seperti yang dikehendaki dalam Borang Pencalonan Mesyuarat Agong terdahulu.

Di antara lajnah yang dibentuk adalah Lajnah Pengurusan, Lajnah Kebajikan, Lajnah Pendidikan dan Dakwah, Lajnah Amal Ma'aruf dan Nahi Mungkar, Lajnah Muslimat dan Lajnah Pemuda. Perlantikan ketua dan ahli setiap lanjah telah diminitkan.

Antara gambar-gambar yang sempat diambil dalam mesyuarat tersebut:

Tn Pengerusi sedang mempengerusikan Mesyuarat AJK


Antara AJK yang hadir termasuk 2 AJK muslimah


Barisan AJK yang tekun mendengar penerangan dari Tn Pengerusi


Yang paling tekun ..... hingga lupa bawa pen...