---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Saturday, December 11, 2010

Penghijrahan Tn Hj Awang Selamat

Alhamdulillah. Sempena Maal Hijrah 1432H, salah seorang ahli qariah kita telah memulakan penghijrahan baru dari berniaga secala kecil-kecilan kepada membuka restoran sendiri. Impian yang telah lama diimpikan itu menjadi kenyataan, apabila beliau sanggup menyewa sebuah kedai di Taman Bukit Indah dihadapan Balai Polis, Taman Bukit Indah, Ampang.

Tanpa timbang-timbang lagi, terus bulatkan hati, Tn Hj Awang bertekad untuk pergi lebih jauh bagi merialisasikan impian menjadi kenyataan.

Tn Hj Awang Selamat atau lebih mesra dikenali sebagai Hj Mat, telah mengadakan Majlis Doa Selamat sempena pembukaan restoran barunya. Mengikut beliau, perniagaan akan bermula awal pagi hingga malam dengan menyediakan juadah Nasi Campur dan yang tidak asing lagi Yong Tow Foo.

Majlis doa selamat telah dimulakan pada jam 11:45 pagi diketuai oleh Imam Tn Hj Radzuan dengan dihadiri oleh para ahli qariah Surau At-Tarbiyyah. Majlis berakhir jam 12:30 tghari dengan dihidangkan nasi campur masakan ala kampung. Itu kira "promotion" lah tu....

Kita doakan semoga Tn Hj Awang dan keluarga memperolehi kejayaan dalam bidang perniagaan ini yang telah menyahut cabaran agar berhijrah dari satu tahap ke tahap yang lebih baik. Insyallah.

Antara gambar yang sempat dirakam di restoran Tn Hj Awang:

Thursday, December 9, 2010

Soal selidik Program Kelas Al-Quran

Pihak Pengurusan surau sedang merangka satu program Kelas Membaca Al-Quran (Muqaddam) kepada anak-anak qairah Tmn Bukit Indah, dari umur 5 tahun keatas. Kelas ini akan diurustadbir oleh pihak Surau At-Tarbiyyah dengan bantuan Guru Al-Quran.

Oleh yang demikian, satu borang soal selidik telah diedarkan untuk ahli qariah semua bagi membuat bancian mengenai sambutan ibubapa dan anak-anak mengenai kelas yang akan diperkenalkan nanti.

Jika sambutan adalah menggalakkan, insyallah kelas akan dimulakan pada awal tahun hadapan, 2011. Semoga ahli qariah semua menggunakan peluang ini untuk bersama-sama mempertingkatkan mutu bacaan Al-Quran anak-anak kita. Harap maklum.

Monday, December 6, 2010

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1432H

Pihak Pengurusan Surau At-Tarbiyyah mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah kepada semua muslimin dan muslimat semoga doa akhir tahun dan awal tahun yang kita sama-sama aminkan dapat kita usahakan dan bukan setakat berdoa tanpa usaha.

Semoga Allah membuka hati kita untuk melakukan perubahan dari yang jelek kepada yang baik dan yang baik kepada yang lebih baik. Selamat Menyambut Maal Hirah.

Sunday, December 5, 2010

Selamat Pengantin Baru YM Raja Nazri dan Dayang Aimi Shahira

Selamat Pengantin Baru kepada YM Raja Nazri b Raja Aziz dan pasangannya Dayang Aimi Shahira binti Mustapha Kamal yang telah selamat diijabqabulkan di Masjid Bukit Indah pagi tadi Ahad, 5hb Dis 2010.

Majlis meraikan pengantin telah diadakan di kediaman YM Hj Raja Aziz di No:68, Jln Bukit Indah 1/9, Tmn Bukit Indah tepat jam 12:00 tgh. Kedua-dua mempelai turut tiba jam 12:00 tgh 2 jam lebih awal dari yang dijadualkan.

Sanak saudara dan sahabat handai memenuhi khemah jamuan yang telah dihidangkan dengan sajian dari Faris Catering. Untuk makluman, pengantin perempuan Dayang Aimi Shahira adalah anak kepada pelakon terkenal Sdra Mustapha Kamal.

Majlis berakhir tepat jam 4 ptg. Kita doakan semoga kedua-dua mempelai dapat hidup dengan aman damai, bahagia keakhir hayat, dikurnai zuriat yang soleh dan solehah dan sentiasa mentaati perintah Allah snw.

Kepada YM Hj Raja Aziz dan isteri Hjh Haznah, Selamat menerima menantu semoga berbahagia disamping anak dan cucu.

YM Hj Raja Aziz juga turut mengucapkan jutaan terima kasih atas kerjasama ahli qariah yang turut membantu dalam menjayakan majlis tersebut. Antara gambar yang sempat dirakam: