---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Monday, March 8, 2010

Perutusan Pengerusi Surau At-Tarbiyyah

Assalamualaikum wr.wbAlhamdulillah bersyukur kita ke hadrat Allah s.n.w serta selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.
Insyallah, pihak surau bercadang untuk membina Madrasah At-Tarbiyyah seperti pelan yang dipamirkan. Ia apabila siap nanti akan dapat menampung kira-kira 30 jemaah pada satu-satu masa dan akan dilengkapi segala kemudahan untuk dijadikan bilik kuliah, tempat mesyuarat, kelas fardhu ain dan sebagainya demi untuk keselesaan para jemaah semua.


Segala kelulusan dari Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan MPAJ telah pun diperolehi dan anggaran kosnya adalah RM80,000.


Sehubungan dengan itu, muslimin/muslimat yang ingin membuat sumbangan untuk pembinaan Madrasah At-Tarbiyyah tersebut, sila penuhkan borang yang telah diedarkan di surau tempohari dan kembalikan kepada Bendahari, Sdr Hamzah Mohamad atau mana-mana AJK surau.


Semoga sumbangan muslimin/muslimat akan mendapat ganjaran pahala yang tidak terhingga dari Allah s.n.w.

Wassalam.

Ir Hj Syed Salim b Syed Abu Bakar
Pengerusi
Surau At-Tarbiyyah.Firman Allah mafhumnya:

"Harta yang dinafkahkan ke jalan Allah adalah seumpama sebutir benih yang menumbuhkan tujuh tangkai dan pada tiap-tiap satu tangkai mengandungi seratus biji"
Al-Baqarah : 261

Sunday, March 7, 2010

Majlis Menyambut Menantu - Abg Nan

"Dialah (Allah) yang menciptakan bagi kamu pasangan-pasangan (jodoh) dari mahkluk jenis kamu sendiri agar kamu condong kepadanya dan merasa tenteram dengannya. Kemudian Allah menciptakan rasa sayang diantara kamu" Surah al-Rum : ayat 21.
Hari ini, Abg Nan atau nama sebenar Mohamad Aznan b Abd Mutalib dan isteri Maizon bt Abd Hamid telah mengadakan Majlis Perkahwinan anakandanya Ahmad Azmi dan pasangannya Yussariza bt Hj Isahak di No:1 , Jalan Bukit Indah 1/14, Tmn Bukit Indah, Ampang.
Majlis dimulakan dengan bacaan tahlil dan doa selamat tepat jam 11 pagi diketuai oleh Pengerusi Surau At-Tarbiyyah Tn Hj Ir Syed Salim bersama ahli jemaah yang lain.
Menurut Abg Nan, acara pernikahan telah diadakan pada 14hb Feb 2010 yang lalu dirumah pengantin perempuan di 136 Mukim C, Permatang Pasir, 11010 Balik Pulau, P.Pinang. Macam ni selalulah pekena Nasi Kandaq ....

Beberapa foto telah berjaya dirakamkan pagi tadi untuk kenangan kita bersama:Majlis Tahlil dan Doa Selamat diketuai oleh Pengerusi Tn Hj Ir Syed Salim bersama ahli jemaah lain.
Tn Hj Rahman, Tn Hj Abd Jabbar dan ahli jemaah lain sedang memerhatikan apa yang diperkatakan oleh Pengerusi Surau.Hj Rahim, Hj Ibrahim dan lain-lain ..... bila nak makan ni!!!!

Abg Nan bergambar bersama Tn Syed, Tn Hj Riduan, Tn Hj Rasali dan lain-lain sambil menikmati hidangan dari Faris Catering.
Selera sungguh....


Pak Ya, Hj Awang, Hj Jabbar dan Hj Rahman sedang menikmati cendol pulut... balik ukuq meter Pak Ya

Hj Razi dan rakan-rakan.... memang ngammmm

Hj Rahman memang berselera sungguh... dah sihat dah ni...

Hj Man Blues, Abu, Bang Berahim dan Hj Reza... berbual sakan...

Mej Tahayat dan Hj Mazlan...tak nak bangun lagi ke.. Hj Rahim dah bangun tu..


Apa yang digelak sakan oleh Hamzah ni... terpegun Hj Ghani tu hah... kelentong lah Hamzah nihhh... lebih ubat lah tu...

Mak Aiiii... nak balik pun kena beratur.. nak bersalam pun susah oooo... hari ni Abg Nan jadi artis lah pulak... hahahaa... Tn Hj Kamal... jangan lupa hulooqqqqqq!!!!