---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Wednesday, September 7, 2011

Majlis Berbuka Puasa dan Penyampaian Sumbangan Ramadhan

Alhamdulillah, dengan berkat bulan Ramadhan Al-Mubarak ini, Majlis Berbuka Puasa telah selamat diadakan di Surau At-Tarbiyyah pada 20hb Ogos 2011 bersamaan dengan 20 Ramadhan 1432H.


Majlis dihadiri oleh ahli qariah yang berkelapangan, beberapa jemputan khas seperti Persatuan Ibu Tunggal Nur Hati, Taman Rasmi Jaya, anak-anak yatim qariah dan anak-anak faqir yang telah dikenalpasti.

Para jemputan telah pun tiba seawal jam 6:30 ptg lagi kerana pada perancangan awalnya akan dimulakan dengan tazkirah ringkas, tetapi terpaksa dibatalkan pada saat-saat akhir kerana keuzuran penceramah.

Majlis ini juga diserikan lagi dengan penyampaian sumbangan Ramadhan oleh Surau At-Tarbiyyah dan juga oleh Tn Hj Abd Rahman secara peribadi. Tn Hj Abd Rahman adalah penyampai sumbangan tetap setiap tahun, dan pihak surau mengucapkan jutaan terima kasih kepada beliau atas sumbangan tak terhingga.

Antara gambar yang sempat dirakamkan:

Tuesday, September 6, 2011

Majlis Khatam Quran 1432H

Pertamanya mohon maaf kerana agak terlewat blog ini dikeluarkan untuk tatapan ahli semua, kerana terdapat sedikit masalah download gambar. Alhamdulillah, pada 25 Ramadhan 1432H tempoh hari, Majlis Khatam Quran Surau At-Tarbiyyah telah selamat dijalankan.

Majlis telah diadakan selepas solat maghrib dan dihadiri oleh para ahli qariah dan tetamu istimewa Dato' Muhammad Nazir Meraslam. Bacaan doa telah dibacakan oleh Imam Tn Hj Raduan. Penyampaian hadiah telahselamat disempurnakan oleh Dato' Hj Muhammad Nazir Meraslam kepada semua peserta.

Semoga keberkatan Al-Quran menjadi pendinding kepada kita semua. Insyallah. Beberapa gambar yang sempat dirakam.