---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Saturday, January 1, 2011

Sdra Aziz berpindah ke teratak baru

Syukur kehadrat Allah s.n.w dengan limpah kurniaNya, telah memberi rezeki kepada Sdra Aziz b Atan untuk berpindah ke rumah baru beliau. Hari ni tepat jam 10:30 pagi, majlis doa selamat dan tahlil telah selamat diadakan di teratak baru beliau sekeluarga.

Para jemaah dan rakan taulan serta keluarga telah berkumpul sejak jam 10:00 pagi lagi dan bacaan doa selamat telah dipimpin oleh Pengerusi Surau At-Tarbiyyah, Tn Hj Syed Salim dan doa penutup dibacakan oleh Imam Tn Hj Amran.

Rumah baru beliau betul-betul berjiran dengan rumah Imam Tn Hj Radzuan. Alhamdulillah, selesai bacaan doa, para jemaah dijamukan oleh hidangan Nasi Dagang, Nasi Berlauk, kuih-muih dan macam-macam lagi yang disediakan oleh Oleander Catering, Tn Hj Amarudin kita.

Majlis tamat jam 11:45 pagi. Tahniah untuk Sdra Aziz dan keluarga.

Yob!!!! Letih tahlil ya yob!!!!!

Tn Hj Mazlan selamat menjalani pembedahan


Alhamdulillah, Tn Hj Mazlan bilal Surau At-Tarbiyyah telah selamat menjalani pembedahan Apendiks seminggu yang lalu di Hospital Ampang, Pandan Indah. Menurut beliau, rasa sakit sebelah kanan perutnya telah lama berlaku lebih-lebih lagi sebelah pagi(subuh) dan rasa loya-loya.

Hasil ujian yang dilakukan oleh para medik di hospital berkenaan mendapati Apendiks beliau telah pun pecah dan membahayakan kesihatan beliau. Satu pembedahan untuk membuang Apendiks dan mencuci bahagian dalaman perut terpaksa dilakukan.

Beliau telah ditahan di wad selama seminggu lamanya sebelum dibenarkan pulang. Beberapa orang ahli qariah sempat menziarah beliau di rumahnya. Semoga Tn Hj Mazlan dapat beristirehat dan sembuh dengan segera. Insyallah.

Tuesday, December 28, 2010

Ikan Bakar Adnan Hasan


Sesiapa yang berkunjung ke Pulau Mutiara (Pulau Pinang), eloklah luangkan masa ke Kampong Teluk Tempoyak, di Batu Maung, Pulau Pinang. Bolehlah nikmati ikan bakar fresh seperti Siakap, Jenahak, Merah, Pari...isyhh..macam-macam lagilah..... memang betul-betul di jeti nelayan, Batu Maung.

Singgahlah di gerai Adnan Hasan, pakar ikan bakar...bermula jam 6 petang hingga 11:30 malam, Para pengunjung mula tiba jam 5:00 petang lagi untuk mengambil tempat meletak kenderaan, melihat gelagat nelayan yang balik dari menangkap ikan, melihat matahari terbenam dengan pemandangan yang indah.

Sungguh ramai pengunjung yang datang, apatah lagi kalau hari Sabtu dan Ahad, rata-rata adalah dari luar Pulau Pinang. Udang kertas sebesar ibu jari, lebih kurang 6 inci panjang, RM60.00 sekilo, bila dah bakar tu, mak aiiii....cicah pulak sos cuka bawang tu.... mmmmmm..kecor liur yobbbb!!!!!

Jomlah..... memang sedap dimakan kalau ramai-ramai kesana.... mintak nasi putih lauk tomyam ke, ngan sayur sikit..lain-lain tu ratah ikan dan udang lah.... kao-kao oooooo...