---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Tuesday, February 15, 2011

Maulidurrasul 14 Rabiulawal 1432H

Pengurusan Surau At-Tarbiyyah mengucapkan Selamat Menyambut Maulidurrasul 1432H. Semoga kita semua dapat menghayati Sirah Rasulullah SAW, ketekunan baginda, ketabahan baginda, kesukaran dan kesabaran baginda, dakwah dan tarbiyyah baginda, kehidupan berkeluarga dan bermasyarakat acuan baginda.

Kita sentiasa mengakui bahawa Muhammad itu Rasul Allah setiap kali kita sembahyang, tetapi pada masa yang sama kita menghina Rasulullah, mengabaikan sunnah Rasulullah, menghina hukum hakam yang Rasulullah bawa untuk kita dan apatah lagi mencontohi kehidupan Rasulullah.

Marilah kita sama-sama mengamal dan mencontohi kehidupan Rasulullah agar kita sentiasa mendapat hidayah dan petunjuk Allah SWT. Insyallah

Gotong Royong Sambutan Maulidurrasul

Alhamdulilah, kerja-kerja gotong royong membersihkan setor surau dan mengecat telah selamat diadakan pada hari Ahad, 13hb Feb 2011 yang lalu. Meskipun tidak ramai ahli qariah yang hadir namun, kerja tetap diteruskan.

Setor yang baru sahaja diubahsuai, telah dibersihkan dan barang-barang telah disusun atur. Barang-barang lusuh dan tidak digunakan lagi telah dihimpun setempat untuk dibuang. Kerja-kerja gotong royong telah dimulakan seawal 8:30 pagi dan berakhir kira-kira jam 12 tgh.

Antara gambar-gambar yang sempat dirakam: