---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Saturday, October 22, 2011

Qurban 1432H

Assalamualaikum wbt.
Hari Raya Idil Adha hampir tiba, penerbangan haji ke Tanah Suci sudah sampai ke penghujungnya. Seperti biasa, bahagian Qurban telah habis ditempah. Pihak pengurusan surau hanya memperuntukkan sebanyak 2 ekor lembu iaitu 14 bahagian kesemuanya.

Kesemua bahagian telah habis sebelum notis dinaikkan lagi. Alhamdulillah. Namun begitu penyertaan masih dibuka kepada ahli qariah yang ingin membuat qurban tetapi penyertaan tersebut tidaklah dibuat di Surau At-Tarbiyyah, tetapi akan dikendalikan oleh Al-Ameen Serve Holding Berhad.

Qurban ini akan dijalankan di Kemboja dimana begitu ramai rakyatnya yang miskin dimana daging lembu ini hanya dapat dijamah setahun sekali sahaja, tidak seperti negara kita, setiap ceruk rantau boleh diperolehi daging lembu, kerbau, arnab, rusa dan sebagainya.

Adalah lebih afdhal jika qurban ini dibuat di Kemboja memandangkan masyarakat disana lebih memerlukan. Oleh itu pihak pengurusan surau masih membuka penyertaan kepada ahli qariah yang berminat iaitu sebanyak RM250 sebahagian.

Ahli qariah bolehlah menghubungi Sdra Setiausaha ditalian 019-2756040 untuk urusan kewangan dan pendaftaran. Al-Ameen akan mengeluarkan Sijil Penyertaan selepas acara Qurban selesai. Pihak surau tidak mengambil sebarang keuntungan atau mengenakan apa-apa bayaran perkhidmatan untuk penyertaan ini.

AllahuAkbar!! AllahuAkbar!! AllahuAkbar!!!