---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Saturday, December 4, 2010

Walimatulurus Mohd Fakhrurozi & Masni

Alhamdulilah, dengan limpah dan rahmatNya, Majlis Walimatulurus Tn Hj Ghazali bin Omar bagi meraikan perkahwinan anakandanya Mohd Fakhrurozi bin Mohd Nor dan pasangannya Masni binti Abdullah Ashaari telah selamat diadakan pada hari ini 4hb Dis 2010 bersamaan 27 Zulhijjah 1431H.

Majlis dimulakan dengan bacaan tahlil dan doa selamat tepat jam 11:30 pagi di kediaman beliau di 42, Jln Bukit Indah 1/12, Tmn Bkt Indah. Majlis tahlil dan doa tersebut telah diketuai oleh oleh Imam Surau At-Tarbiyyah, Lt Kol Hj Amran.

Para tetamu mula tiba tepat jam 12:00 tengahari dan telah disajikan dengan sajian dari Faris Catering. Pasangan pengantin diarak masuk pada jam 12:50 tengahari diiringi paluan kompang. Kedua-dua pasangan turut diiringi oleh sanak keluarga kedua-dua belah pihak.

Seperti biasa, penyambut tetamu adalah terdiri daripada ahli-ahli qariah secara gotong royong. Itulah akrabnya persahabatan yang terjalin antara jemaah di Taman Bukit Indah. Semoga Allah memberikan hidayah dan rahmatNya ke atas kedua-dua mempelai disamping dikurniakan zuriat yang soleh, hidup bahagia hingga ke akhir hayat dan saling memahami dalam menjalani kehidupan berumah tangga.

Majlis berakhir jam 4:00 petang. Dengan rasa rendah diri, Tn Hj Ghazali turut menyampaikan ucapan terima kasih tak terhingga kepada semua ahli qariah yang turut sama mengembelingkan tenaga bagi menjayakan majlis perkahwinan anakanda beliau.

Semoga Allah jua yang dapat membalasnya. Wassalam.

Antara gambar yang sempat dirakam:

Thursday, December 2, 2010

Mesyuarat Walimatulurus

Malam tadi satu mesyuarat ringkas telah diadakan di rumah Tn Hj Ghazali, sempena perkahwinan anakandanya pada hari Sabtu, 4hb Dis 2010. Keputusan sebulat suara telah pun dibuat bagi menjamin majlis berjalan lancar.

Majlis doa selamat akan diadakan pada jam 11:30 pagi dan aturcara meraikan jemputan adalah jam 12:00 tengahari. Seperti biasa ahli qariah mempunyai tugas masing-masing. Semua jemaah dijemput hadir.