---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Monday, August 23, 2010

Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim

Alhamdulillah, sudah hampir separuh Ramadhan meninggalkan kita, semoga kita semua menggandakan usaha kita yang murni bagi mencari keredhaan Allah s.n.w.

Bertepatan dengan bulan Ramadhan yang mulia ini juga, Surau At-Tarbiyyah dengan sukacita memaklumkan bahawa satu Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim akan diadakan pada 31hb Ogos 2010 bertepatan Cuti Umum Hari Kebangsaan, iaitu hari Selasa.

Anak-anak yatim yang akan diraikan adalah dari Kg Melayu, Ampang seramai 20 orang. Majlis dijangka bermula seawal jam 6 petang sehinggalah solat taraweh berjemaah. Meraikan anak-anak yatim adalah amat dituntut oleh agama apatah lagi di bulan Ramadhan A-Mubaraq yang penuh rahmat Allah s.n.w

Majlis ini juga akan dihadiri oleh Y Bhg Dato' Muhammad Nazir b Meraslam, Timbalan Nazir, Masjid Bukit Indah, Ampang dan akan menyampaikan cenderahati untuk anak-anak yatim.

Semoga kita semua dapat meluangkan masa pada hari tersebut bagi meraikan anak-anak yatim ini. Semoga Allah memberkati majlis kita ini. Insyallah.