---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Thursday, September 30, 2010

Tn Hj Rahman - Jamuan Idilfitri di Restoran Al-Rawsha

Alhamdulillah, bersyukur kehadrat Allah s.n.w dengan izin dan limpah rahmatNya, Majlis Hari Raya Idilfitri anjuran Tn Hj Abd Rahman telah selesai diadakan di Restoran Al-Rawsha, Jalan Damai Off Jalan Ampang pada hari Rabu, 29hb Sep 2010.

Seramai 40 orang ahli qariah Surau At-Tarbiyyah telah meluangkan masa ke majlis tersebut selepas solat Isyak. Tempahan meja yang dibuat lebih awal menjadikan majlis lebih "privacy" tanpa gangguan tetamu lain yang berkunjung ke Al-Rawsha.

Antara menu yang dihidangkan adalah Chicken Mandy, Lamb Mandy, Kebab, Mango Juice, Pudina Tea, Salad dan banyak lagi. Amboi...sedap sungguh....

Kalau macam nilah, setiap bulan pun boleh nih..... cepat siapa nak sponsore!!!! Agaknya surau nak sponsore kot.... Amacam Bendahari.. ada boleh ka??? Menjeling pulak Pengerusi ni karang.....

Kepada Tn Hj Abd Rahman, ucapan jutaan terima kasih yang tak terhingga kerana dapat meluangkan masa dan belanja kami makan sempena Hari Raya Idilfitri. Kami doakan agar Tn Hj sentiasa sihat dan dirahmati Allah selalu. Insyallah.

ALLAHUAKBAR!


Antara ahli qariah yang hadir. Anak-anak yang kat bawah tu siap bawak kad raya gergasi lagi... mana dia orang ambik ni hah.... Al-Rawsha sediakan ke? hehehehehhee.... Pengerusi mesti tau ni...

Takkan pinggan kosong je....

Ini dia.. our main sponsore.. Tn Hj Abd Rahman disamping tetamu Tn Hj Rasali dan Tn Hj Zack.. tu gosok-gosok bahu tu, ada apa-apa ke? Gosok-gosok ada makna tu!!!!!

Tn Hj Zack tu cakap ARAB ke? Main tunjuk-tunjuk je.....

Tetamu khas pun ada... Dato' Muhammad Nazir Meraslam bersama Pengerusi...

Masing-masing nampak lapar ya!!!..... Sabar!!!!

Nilah dewan tu.... Tak ada tetamu luar dah..... kita je...

Tengok Pak Din kita... apa menung tu .. kambing sat lagi datanglah tu....

Bendahari tu sama gaya pulak dengan Dato'.... ada apa-apa ke?

Tn Hj Rasali...sibuk layan tetamu

Tengok Tn Hj Amran.... ada gangguan SMS lah pulak.... agaknya orang rumah panggil balik kot!!!

Mana MANDY tak mai lagi nihhhh..... Isyhhhh

Sembang-sembang lah dulu ya!!!!

Sabar..... sat lagi mai lah tu... Hj Zack.. nyanyilah nasyid tu selagu....

Ha.... ni Mat Liverpool... janganlah ada bola EPL masa ni... lebih-lebih lagi Liverpool tengah berentap.... kambing pun tinggal.... janji dia melopong dengan TV.... Baju original Liverpool tu yob!!!!!

Nak bagi syarahan pulak Tn Hj Rasali ni...sejuk ke panas tu....

Ustaz Syukri pun ada.... senanglah nak order...boleh cakap ARAB ooiii.... tadi minta cili hijau, depa tak faham.... kena lah ustaz ni cakap.. apa tu..FIL-FIL...betul ke tu?

Ni, kita punya camera man..... mana pergi dia akan pikul teropong dia...

Tn Hj Rahman dengan tetamu....

Wah.... pinggan dah penuh..apa lagi... sapu ler...

Perghhhh.... Chicken Mandy + Lamb Mandy.... memang balik ni kena MANDI....

Tn Hj Rahman siap round meja ke meja lagi...kot-kotlah malu nak pesan extra lagi...sila-sila... saya bayaq!!!
Tak leh nak berhenti dah ni....

Tambah lagi... isyhhh... kalau kat surau ada kan best.... ORDER je.... Call Al-Rawsha....

Eh...berapa banyak mau makan daaa......

Teh tarik pun ada....

Pinggan dah kosong.... masing-masing dok citer apa lagi.... balik yob!!!!!

Semua dah kenyang... Dato' mengambil peluang beramah mesra....

Inilah meja yang paling hebat... Meja ALAM FLORA... semua yang tak habis disapunya... berbaloi bawak depa ni....

Licin yob!!! Tak jealous ke sapa-sapa yang tak pergi tu!!!! Tn Hj Rahman.... nak lagi....

Dah habis dah tu.... tengah tunggu Tn Hj Rahman settle kan BILL.... hehehee... tak apa..bendahari surau ada....