---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Friday, March 9, 2012

Terima Kasih YB Khasim ADUN Lembah Jaya

Alhamdulillah, syukur kehadrat Allah s.n.w dengan limpah kurnianya, kita masih diberi kesempatan menikmati udara segar, diberi ruang seketika untuk bernafas, menikmati hidup berkeluarga dan bermasyarakat.

Pada petang hari Ahad yang lalu 4hb Mac 2012, Adun lembah Jaya, YB Khasim Abdul Aziz dan rombongan beliau, telah turun ke Gelanggang Bola Tampar, Surau At-Tarbiyyah untuk beramah mesra.

Dalam keadaan cuaca yang panas terik, tidak ada seorang pun daripada ahli qariah yang perasan ketibaan YB, al-maklumlah masing-masing sibuk beriadah. Dengan masa yang singkat itu, YB sempat menghulurkan sebiji bola tampar sebagai hadiah kepada ahli qariah untuk tujuan beriadah.

Walaupun nilai sebiji bola tidaklah seberapa, namun inilah kali pertama ADUN turun menjenguk ahli qariah beriadah dan bertanya khabar. Kita ada membuat sedikit permohonan secara tak rasmi agar keadaan padang atau gelanggang bola tampar sediada dinaik taraf infrastrukturnya seperti pagar, ketiadaan saliran air yang baik dan bahan buangan kerja-kerja pembinaan yang dilambakkan disekitar kawasan padang oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Mohon YB dapat pertimbangkan apa yang baik.

Kami mengucapkan jutaan terima kasih yang tidak terhingga kepada YB dan rombongan semoga khidmat turun padang ini diteruskan bagi memudahkan ahli qariah menyampaikan rungutan dan masalah.

wallahuwaklam....

Tuesday, March 6, 2012

Kerja Ubahsuai selesai

Alhamdulillah. Kerja-kerja naik taraf surau telah pun selesai. Semoga ahli qariah dapat menafaatnya dan terus mengimarahkan surau kita. Dilampirkan bersama ini beberapa gambar yang sempat dirakam ketika dan selepas ubahsuai.