---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Wednesday, January 5, 2011

Kelas Al-Quran untuk anak-anak telah bermula


Alhamdulillah, syukur kehadrat Allah SNW, dengan limpah dan perkenanNya, Kelas Al-Quran yang diimpi-impikan oleh Pengurusan Surau At-Tarbiyyah menjadi kenyataan jua akhirnya. Bermula malam tadi, para ibubapa telah pun mendaftarkan anak-anak tepat jam 8 malam di bangunan baru , Surau At-Tarbiyyah.

Ustaz yang bertugas adalah Ustaz Shahrolnizam guru Bahasa Arab dari Sekolah Wangsa Melawati. Kelas akan bermula setiap Selasa, Rabu dan Khamis bermula jam 8 malam hingga 10 malam.

Terdapat lebih 25 orang pelajar rata-rata berumur dari 5 hingga 13 tahun telah mendaftarkan diri. Satu sambutan yang diluar dugaan sama sekali. Tahniah kepada semua ahli jawatankuasa yang bertungkus lumus memberi idea dan cadangan bernas bagi mengimarahkan surau kita.

Pihak pengurusan sedang merangka satu lagi kelas pengajian Al-Quran atau Kelas Bahasa Arab bagi kaum bapa/ibu. Insyallah, segala perkembangan akan diberitahu kelak.

Para bapa sedang berehat sementara menunggu anak-anak tamat kelas Al-Quran jam 10 malam. Minum-minumlah dulu.... lambat lagi tu.....