---- B e r i t a ~~~ S e m a s a ---

Selamat Menyambut Tahun Baru 2016 semoga kita sentiasa mendapat keberkatan Allah.

Saturday, March 24, 2012

Ceramah Khas-Kepentingan Wasiat dan Kefahaman Dari Sudut Islam


Assalamualaikum w.b.t
Satu ceramah khas mengenai Kepentingan Wasiat dan Kefahaman Dari Sudut Islam akan diadakan di Surau At-Tarbiyyah, pada hari Ahad 1hb April 2012, bermula jam 09:30 pagi bertempat di Ruang Solat, Surau At-Tarbiyyah, Taman Bukit Indah, Ampang.

Penyertaan adalah percuma dan terbuka kepada semua ahli qariah. Ceramah ini akan disampaikan oleh Ustaz Ghazali Ibrahim yakni adik kepada Allahyarham Asri (Kumpulan Rabbani). Jamuan tengahari insyallah akan disediakan.

Marilah kita beramai-ramai menyertai program mengenai wasiat yang julung kalinya diadakan. Majlis dijangka tamat pada jam 12:30 tengahari.

Wallahuwaklam.

Friday, March 23, 2012

Semakan Daftar Ahli Qariah

Assalamualaikum w.b.t
Mesyuarat Agong Masjid Bukit Indah (MBI) akan diadakan pada 21hb April 2012 sempena Pemilihan AJK baru sesi 2012-2015. Sehubungan dengan itu ahli qariah diminta menyemak senarai nama ahli qariah yang akan ditampal di papan kenyataan Surau At-Tarbiyyah tidak lama lagi.

Mana-mana ahli qariah yang namanya tidak tersenarai, bolehlah mendapatkan borang pendaftaran ahli daripada Setiausaha atau Bendahari surau. Borang yang telah diisi perlulah dilampirkan bersama salinan kad pengenalan.

Terima kasih.